Wosada swj. Symana a Judy w Chrósćicach - Pfarrei St. Simon und Juda zu Crostwitz

"Budź chwaleny Jězus Chrystus - Gelobt sei Jesus Christus"

• Chróšćan wosada je jedna z najstaršich w katolskich Serbach. Spočatki trochuja někak na 11. lětstotk. Hač do dźensnišeho wobchowa a pěstuje bohate wosadne žiwjenje, kotrež je wusko zwjazane z wjesnym žiwjenjom nimale čistokatolskich wobydlerjow přisłušacych wjeskow.

Terminy biskopstwa:

- 15.-16.9.2017 Zetkanje biskopskeje
       młodźiny we Wechselburgu
    - 16. a 17.9.2017 zetkanje mandźelskich
       jubilarow z wosebitym žohnowanjom (DD)

Terminy za lěto 2017:

- 10.9. Firmowanje w Chrósćicach

Powšitkowne informacije:

- Intencije za Bože mšě přijimuja so stajnje spočatk januara a spočatk julija (6.7.2017 w Chrósćicach) přeco za slědowace połlěto. Dokładny dźeń so njedźelu do toho wozjewi.
    - Wažne Bože mšě, to su mandźelske jubileje a prěnjolětne wopomnjeća, prosymy do toho tež telefonisce skazać.

• Die Pfarrei in Crostwitz ist eine der ältesten der katholischen Sorben. Die Anfänge werden im 11. Jh. vermutet. Bis heute wird ein reichhaltiges und lebendiges Gemeindeleben gepflegt, welches eng mit dem Leben der zum Teil 90% katholischen Bevölkerung verbunden ist. Zum Beispiel ist das Fronleichnamsfest von großer Bedeutung und wird würdevoll gefeiert.

Termine aus dem Bistum:

- 15.-16.9. Bistumsjugendtag in Wechselburg
    - 16.-17.9. Treffen der Jubelpaare in Dresden

Termine für das Jahr 2017:

- 10.9. Firmung in Crostwitz

Allgemeine Informationen:

- Intentionen für die Hl. Messen in der Pfarrkirche werden Anfang Januar und Anfang Juli (06.07.2017) für das jeweils folgende Halbjahr angenommen, der genaue Termin wird am vorhergehenden Sonntag vermeldet
    - besondere Hl. Messen, das sind Hochzeitsjubiläen und erste Jahresgedächtnisse, bitten wir vorher, auch telefonisch, zu bestellen

Wozjewjenja/ Vermeldungen

Patronatslied den hl. Simon und Juda